親子旅遊

跳至
[日本] 銀山溫泉

首頁

尾頁

水晶宮

請問有無推薦住邊間旅館

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

銀山莊, 古勢起別屋。。。
銀山莊就係上面, 車出入會方便啲, 温泉街既parking要係橋口前
而家好早就冇房, 你揾左邊間有先再諗啦

水晶宮

TMC3012 發表於 22-10-15 11:02
銀山莊, 古勢起別屋。。。
銀山莊就係上面, 車出入會方便啲, 温泉街既parking要係橋口前
而家好早就冇 ...

你講得好岩,我搵過好似都無房,請問你係邊到book
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

子爵府

kcpak 發表於 22-10-14 21:13
請問有無推薦住邊間旅館

我們23/9卜了12月平日古勢起屋別館,星期四至日好多已full.

水晶宮

Gloriasogashiwa 發表於 22-10-15 14:23
我們23/9卜了12月平日古勢起屋別館,星期四至日好多已full.

我試左係佢官網,幾乎間間都滿
但我只試三間,其他唔識位置,唔知遠唔遠
我2月頭,可能冬天所以full
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

寶石宮

kcpak 發表於 22-10-15 14:26
我試左係佢官網,幾乎間間都滿
但我只試三間,其他唔識位置,唔知遠唔遠
我2月頭,可能冬天所以full

酒店全部都係一條細温泉街

我八過全部爆, 最快要3月先有房 , 唔係可以去住多次

我係08年聖誕去, 當年大把可以揀 , 仲有鶴之湯都係任揀

有諗去住酸之湯, 不過怕會好悶

水晶宮

TMC3012 發表於 22-10-15 16:24
酒店全部都係一條細温泉街

我八過全部爆, 最快要3月先有房 , 唔係可以去住多次

真係book唔到,依家轉場那須
估唔到咁快就無曬房

寶石宮

kcpak 發表於 22-10-15 16:27
真係book唔到,依家轉場那須
估唔到咁快就無曬房

一向係好爆架, 我出年1月去, 8月果陣只見到1間有放房咋, 不過諗住去過就算 亦好彩當年去晒啲旺既酒店

秋保唔考慮? 我hold左鳴子
那須我有諗dormy inn集團新果間

水晶宮

TMC3012 發表於 22-10-15 19:05
一向係好爆架, 我出年1月去, 8月果陣只見到1間有放房咋, 不過諗住去過就算 亦好彩當年去晒啲旺既酒店 : ...

我c6 book 左那須太陽谷渡假村

寶石宮

kcpak 發表於 22-10-15 19:15

我c6 book 左那須太陽谷渡假村

如果玩東北就揀住東北多啲啦
那須果邊近實有機會再去

我睇中秋田稻住温泉, 但55000要諗吓先

珍珠宮

2023勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

TMC3012 發表於 22-10-15 19:05
一向係好爆架, 我出年1月去, 8月果陣只見到1間有放房咋, 不過諗住去過就算 亦好彩當年去晒啲旺既酒店 : ...

你1月係去山形嗰邊?

寶石宮

Lqueenie 發表於 22-10-15 23:08
你1月係去山形嗰邊?

路過呀 主打玩秋田
本應想住藏王, 但酒店真係又貴又唔吸引, 所以等緊有啲温泉酒店放房

珍珠宮

2023勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

TMC3012 發表於 22-10-15 23:53
路過呀 主打玩秋田
本應想住藏王, 但酒店真係又貴又唔吸引, 所以等緊有啲温泉酒店放房
...

秋田有咩玩?我睇緊山形走,但未諗到邊度入好,秋田,仙台或者岩手花卷,玩4日

寶石宮

Lqueenie 發表於 22-10-15 23:56
秋田有咩玩?我睇緊山形走,但未諗到邊度入好,秋田,仙台或者岩手花卷,玩4日
...

上次未去男鹿, 大館, 仲打算上吉森山睇樹冰
仙台旺啲大城市咁囉, 如果你會落東京, 咁會叫你玩秋田岩手, 東北太大啦, 已經去玩左2次都未玩晒

珍珠宮

TMC3012 發表於 22-10-16 09:31
上次未去男鹿, 大館, 仲打算上吉森山睇樹冰
仙台旺啲大城市咁囉, 如果你會落東京, 咁會叫你 ...

本身睇緊jr東日本南北海道pass, 想由札幌邊玩邊落東京,但發覺會辛苦d, 1日1個城市。然後見2程內陸機加埋都係$600/位,第1程就可以多d城市揀,青森,秋田,仙台,岩手都可以,但第2程因為日本假期貴好多,只能山形飛東京係最平

寶石宮

Lqueenie 發表於 22-10-16 09:39
本身睇緊jr東日本南北海道pass, 想由札幌邊玩邊落東京,但發覺會辛苦d, 1日1個城市。然後見2程內陸機加埋 ...

北海道玩落去冇2個月都唔好搞, 淨北海道去左8次都未玩晒 , 以前就可能會順住玩差唔多日日換酒店, 而家唔會啦, 盡量昨最少連住2日唔想日日搬

內陸機其實抵坐呀, 你可以先八下各縣酒店價錢有冇啲好想住既,再考慮玩邊, 佢地假期有時某啲日子酒店可以貴成倍

珍珠宮

TMC3012 發表於 22-10-16 09:48
北海道玩落去冇2個月都唔好搞, 淨北海道去左8次都未玩晒 , 以前就可能會順住玩差唔多日日換酒店 ...

日日換酒店辛苦自己,所以本身東京hold左1星期同一酒店

除左銀山溫泉,其他都冇特別好想住好想去

寶石宮

Lqueenie 發表於 22-10-16 09:55
日日換酒店辛苦自己,所以本身東京hold左1星期同一酒店

除左銀山溫泉,其他都冇特別好想住好想去

銀山住唔到可以day trip啦
咁睇有乜景點想去再諗

珍珠宮

TMC3012 發表於 22-10-16 10:05
銀山住唔到可以day trip啦
咁睇有乜景點想去再諗

呢幾日睇jr pass已經睇左好多景點,就係冇咩特別

寶石宮

Lqueenie 發表於 22-10-16 10:12
呢幾日睇jr pass已經睇左好多景點,就係冇咩特別

我上jalan同酒店介紹果啲睇咋

咁冬天去睇雪景同浸温泉真係一流既

首頁

尾頁